Ngelmu Kyaine Petruk

By Paguyuban Sekarjagad 11 Mar 2016, 18:14:36 WIBGaib & Spiritual

Ngelmu Kyaine Petruk

Keterangan Gambar : Foto ilustrasi


 

Kuncung ireng pancal putih, 

Swarga durung weruh, Neraka durung wanuh,

Mung donya sing aku weruh, 

Uripku aja nganti duwe mungsuh.

Ribang bumi ribang nyawa,

Ana beja ana cilaka, Ana urip ana mati

Precil mijet wohing ranti,

Seneng mesti susah, Susah mesti seneng,

Aja seneng nek duwe, Aja susah nek ora duwe,

Senenge saklentheng susahe sarendheng,

Susah jebule seneng, Seneng jebule susah,

Sugih durung karuan seneng, Ora duwe durung karuan susah,

Susah seneng ora bisa disawang, Bisane mung dirasakake dhewe,

Kapiran kapirun sapi ora nuntun,

Urip aja mung nenuwun,

Yen sapimu masuk angin tambanana,

Jamune ulekan lombok, Bawang uyah lan kecap,

Wetenge wedhakana parutan jahe,

Urip kudu nyambut gawe,

Pipi ngempong bokong,

Iki dhapur sampurnaning wong,

Yen ngelak ngombea, Yen ngelih mangana,

Yen kesel ngasoa, Yen ngantuk turua,

Pipi padha pipi, Bokong padha bokong,

Pipi dudu bokong,

Onde-onde jemblem bakwan,

Urip iku pindha wong njajan,

Kabeh ora bisa dipangan,

Miliha sing bisa kepangan,

Mula elinga dhandhanggulane jajan,

Pipis kopyor sanggupira lunga ngaji,

Le ngaji nyang be jadah,

Gedang goreng iku rewange,

Kepethuk si alu-alu,

Nunggang dangglem nyengkelit lopis,

Utusane tuwan jenang,

Arso mbedhah ing mendhut,

Rame nggennya bandayudha,

Silih ungkih tan ana ngalah sawiji,

Patinira kecucuran,

Ki Daruna Ni Daruni,

Wis ya, aku bali menyang Giri,

Aku iki Kyai Petruk ratuning Merapi,

Ratu sing makaryo dadi petani.

 

powered by : Sindhunata.

(By Franky Rudiyanto Tanojo, Winta Adhitia Guspara)



Write a Facebook Comment

Tuliskan Komentar anda dari account Facebook

View all comments

Write a comment

Online Support (Chat)

Sekarjagad Crew

Temukan juga kami di

Ikuti kami di facebook, twitter, Google+, Linkedin dan dapatkan informasi terbaru dari kami disana.

Komentar Terakhir

  • erpbuaqy

    http://sildenafilneu.com alternatives to viagra https://viagrabez.com viagra overdose ...

    View Article
  • http://cialisle.com/

    http://cialisle.com/ - generic cialis ...

    View Article
  • http://cialisle.com/

    http://cialisle.com/ - generic cialis ...

    View Article
  • http://cialisle.com/

    http://cialisle.com/ - generic cialis ...

    View Article